BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 13 December 2011

Interview di MRSM Alor Gajah (Y)

Assalamualaikum and Good Afternoon guys (:.13/12/2011 aku pergi interview untuk kemasukan tingkatan 1 pada tahun hadapan.Okey,tempat dia memang cantik gila!As usual,kena bangun awal pada hari itu sebab jauh kan?Bangun pukul 4.00,get ready semua.Bertolak dari Shah Alam,rumah my aunt.Kalau nak bertolak dari Manjung confirm sampai lambat.So,stay one night dekat rumah Ibu.On the way nak pergi Alor Gajah,tengah fikir nak jawab apa.Tak breakfast pun,nasib baik ada beli roti sebelum bertolak pergi Shah Alam from Manjung.Nervous?Alhamdulillah boleh jawab apa yang ditanya oleh Teacher tu.No mixed language.Dia tanya English okey.Dia tanya ada apa dekat Manjung,Hobi apa,Cita-cita nak jadi apa.Aku jawab relax #BajetPoyo.Mommy cakap jawab apa yang ada dalam kepala otak Akim.So,aku ikut cakap mommy. Ada 4 test untuk kita jawab.The first one will be English and then Sikap.The next one is Mathematics and Science.Science,English boleh jawab.Mathematics,aku mengaku aku boleh jawab dua je soalan.Susah gila,yang lain tembak je sebab lagi 5 minit je dah habis masa untuk jawab paper tu.Mommy cakap jangan tinggalkan satu soalan pun.So,aku ikut cakap Mommy lagi :DDDD.Daddy pula yang excited sebab ada ramai awek dekat sana.Hehe,biasalah."Like father,like son"bak kata Mommy.Students ramai.700 something lah.Dia akan pilih 180 murid je.90 boys,90 girls.Insyaallah,kalau ada rezeki aku dipilih untuk masuk ke sekolah tu :).Btw,MRSM tu baru.Tahun berapa tak ingat buka sekolah tu.My friends semua isi borang yang biasa.Saya isi yang programme IGCSE punya.Cambridge :D.Speak english lah dekat sana.Borang SBP pun aku isi juga,STAR(Sekolah Tuanku Abdul Rahman).Kalau dapat dua2,I have to decide which one I want to go.I think I will take MRSM lah,for the next step.I want to further my future to Oxford if I get a better result in SPM.So,saya hanya mampu berdoa.Terserah pada Allah :(.STAR sport dia strong.Such as Rugby.Rugby STAR hebat tau.Tahun ni Johan MSSD Perak.Aku juga mewakili Manjung and we are in the second place.The champion will be Kinta Utara.Hebat lah katakan.LMS dapat tempat yang ketiga.Wait,aku nak cerita pasal MRSM ke pasal Rugby ni?Back to the topic.Interview habis pukul 10:15 kot,tak ingat lah.Start at 8:15.Datang beratur,ada kakak bawa pergi class.Semua comel2,cantik2 >.<.Biasalah aku,pantang nampak perempuan yang comel2 ni.Setelah habis interview kitaorang kena pergi Dewan sebab ada taklimat oleh Guru Besar MRSM Alor Gajah iaitu Cikgu Satari.Cikgu lama mommy masa dekat MRSM Terendak.Bosan dengar,tak habis lagi dah balik.Hahaha,Daddy nak balik awal.Kitaorang pun balik.Singgah kedai makan dulu untuk makan tengah hari.Dah sampai rumah ibu,tak tidur pun.Mommy dengan Daddy je yang tidur sebab tired.Petang nak balik dah.Sempat lagi main dekat Playground.Main bola dengan my cousin Aizat.Turun bukit naik scooter tak boleh tahan,best gila wokkkk!Hahah,siot je aku ni.See,lari daripada topic lagi --'.HAHIHU.Okey lah,nak kemas bilik yang bersepah ni.Assalamualaikum ><

2 comments:

  1. Itu jeke soalan yg d'tny ??? Hope you can answer my question...^_^

    ReplyDelete